Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1104]

Meghívó a Keren HaYesod „Hanukarácsonyi” jótékonysági aukciójára
Kedves Barátunk, Szeretettel várunk November 23-án (csütörtök) 18:00-20:30 óra között finomságokkal, pezsgővel a Keren Hayesod Hungaria Alapítvány Női Csoportjának “Hanukarácsonyi” csendes aukciójára, és az ünnepi ajándékozást megkönnyítő vásárára, melynek helyszíne: Izraeli Kulturális Intézet, Budapest VI. ker., Paulay Ede u. 1. I. emelet, Teva és Futureal termek.
 
A varsói gettóról nyílik kiállítás a varsói Zsidótörténeti Intézetben
A varsói gettó titkos levéltára, a gettóéletet és a náci bűntetteket dokumentáló úgynevezett Ringelblum-archívum anyagait bemutató állandó kiállítás nyílt kedden a varsói Zsidótörténeti Intézetben.
 
Szépségverseny és világbéke: közös képet posztolt, imádja egymást Miss Izrael és Miss Irak
Tudjátok meg, ő Miss Irak és elragadó-írta ki az Instagramra közös fotójuk alá az idei izraeli szépségkirálynő, az épp katonai szolgálat, az épp katonai szolgálatát töltő Adar Gandelsman Sarah Idanról, Irak aktuális szépségkirálynőjéről.
 
Claude Monet, a nagy, zsidóvédő impresszionista festő
Azt, hogy Claude Monet ki volt, nem kell elmesélnünk, a képeit nem kell bemutatnunk. Azt azért talán kevesebben tudják, milyen bátran lépett fel a Dreyfus-ügyben az igazságtalanul megvádolt zsidó katonatiszt védelmében, az antiszemitizmus ellen, amikor egész Franciaországot megosztotta a gyűlölet és a befogadás harca.
 
Meghívó az Élet Menete Alapítvány Kézdy György-díjak átadására
Az Élet Menete Alapítvány tisztelettel meghívja Önt a 2017. évi "Élet Menete – Kézdy György díjak" ünnepélyes átadására és az alapítvány évzáró rendezvényére, 2017. november 19. vasárnap 17:00 órára a RAM – Radnóti Miklós Művelődési Központba, (Budapest XIII. ker., Kárpát utca 13.)  
 
Izraeli tudósok felfedezték a láthatatlanná tevő köpenyt, de még nem lehet látni
A „szőnyeg”, amelyet kifejlesztettek eltéríti és szétszórj azoknak a tárgyaknak a fényét, amelyeket ráhelyeznek, ettől pedig eltűnnek a szemünk elől – számolnak be a Ben Gurion Egyetem kutatói; a következő lépés a prototípus kifejlesztése lesz.  
 
Kiállításrendezői szakkör indul a MAZSIHISZ-Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban
Érdekelnek a múzeumok, kiállítások kulisszáiban zajló munkafolyamatok? Szívesen részt vennél egy kiállítás létrehozásában? Kutakodnál a zsidó kultúrához és történelemhez kapcsolódó tárgyak vagy dokumentum között? Akkor a hamarosan induló kiállításrendezői szakkörön a helyed!
 
Több mint 20 film a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon
Több mint 20 filmet és számos kísérőprogramot, köztük beszélgetést, városi sétákat és gasztronómiai programokat is kínál a 6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, amelyet november 29. és december 3. között rendeznek meg a Művész és a Puskin moziban, valamint idén először több vidéki helyszínen is. 
 
Virág Teréz öröksége – meghívó konferenciára
Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem, a Szociális Innováció Alapítvány és a Virág Teréz családja képviseletében Bárdos Katalin tiszteltetettel meghív minden érdeklődőt: „Virág Teréz öröksége” címmel szervezett emlékkonferenciára, 2017. november 28. kedd, 10:00 órára az OR-ZSE Oktogonális termébe (Budapest VIII. ker., Scheiber Sándor u. 2.)
 
Bernstein és az amerikai zene – újra maraton a Müpában!
Egy nap, tizenegy koncert, 500 perc tiszta zene. Tizenegyedik közös zenei maratonját szervezi meg a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 2018. február 4-én. A nap főhőse ezúttal az amerikai álom klasszikusa, Leonard Bernstein lesz, mellette a 20. századi amerikai zene legnagyobbjainak művei szólalnak meg. A maratonra a jegyértékesítés november 13-án 14:00-kor indul.
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1104]