Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1194]

A megtérés napjai: Donald Trump és a First Lady újévi üzenete
„A zsidó nép elgondolhatatlan üldöztetéseket és szenvedést viselt el és élt túl. És mégis, minden nehézség ellenére, amelyekkel szembe kellett nézniük, az erejük mindannyiunkat inspirál ma is” – írta fel twitterére az Egyesült Államok elnöke.  
 
Rangos díjban részesült Heisler András
Zalaegerszeg: Még 2003-ban született meg a döntés: a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség és a Remény Közalapítvány díjjal ismeri el a környezetében az emberség jegyében munkálkodó honfitársait. Az idei díjátadásra szeptember 6-án került sor a zsidó hitközségénél.
 
A Frankel születésnapja közös ünnepünk
Telt házas koncerttel ünnepelték a Frankel Leó úti zsinagóga fölszentelésének 130. évfordulóját. Itt szolgál a hazai zsidó vallási élet két kiemelkedő alakja: Verő Tamás főrabbi és Nógrádi Gergely főkántor is.
 
Újra délutáni iskola a Bálint Házban
A Bálint Ház szeptembertől újra elindítja Délutáni iskola nevű programját az elemis (1-6. osztály) nem zsidó iskolába járó diákok részére. Idén már két csoporttal indul a Délutáni iskola! 
 
Újévi gyász: Izrael és az USA örökre együtt a terror ellen
A szeptember 11-i, tizenhét évvel ezelőtti terrortámadásra emlékeztek Jeruzsálemben, a világ egyetlen Amerikán kívüli emlékhelyén, ahol az összes áldozat neve fel van tüntetve.  
 
Tanévnyitó a Debreceni Zsidó Szabadegyetemen
A tanévnyitók időszakát éljük szeptember első napjaiban. „Tanulás egy életen át” című előadással kezdődött a Debreceni Zsidó Szabadegyetem 6. évfolyama. A zsidó újév előtt, szeptember 2-án (Elul 22) ez a rendezvény is a Debreceni Zsidónegyed Kulturális- és Oktatási Központ heti rendezvény sorozatának része volt. A témához igazi „szakértőt”, Dr. Asher Ehrenfeld debreceni főrabbit kértük fel.
 
Orbán: a most beköszöntő zsidó újév is közös kultúránk megvédése és gyarapítása jegyében teljen
Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök Heisler Andrást, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökét, a magyarországi zsidó közösséget és vezetőit a ma este beköszönő 5779. zsinagógai új év alkalmából.
 
Most élsz: Ros Hásáná üzenete
Az emberi történetek nyitottak és sosincsen végképpen késő – ez a zsidóság és az őszi ünnepek nagy üzenete: most élsz és amíg élsz, van esély.  
 
Az izraeli államelnök egységre szólította fel a világban élő zsidókat
Egységre szólította fel a világ különböző pontjain élő zsidókat Reuven Rivlin izraeli államelnök a zsidó újév előestéjén – jelentette vasárnap a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.
 
Mazsihisz: Csak a hitelesség, az őszinte szembenézés számít
Örülünk, hogy a magyar kormány négy év után ismét foglakozik a Sorsok Házával, a magyar holokauszt – a magyar történelem legnagyobb tömeggyilkosságának – kérdésével. A mindenkori magyar kormányzatnak kötelessége ennek a nemzeti tragédiának az emlékezetét torzítások nélkül fenntartani.
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1194]