Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1194]

Életünk lényege a másikért viselt felelősség – Heisler András újévi üzenete
Az Atyák Tanításaiban áll egy szívszorító passzus: „a nap rövid, a munka rengeteg, a munkások lusták, a jutalom hatalmas és a Gazda sürget”.
 
Szakadás: az értékek kiemelése – Frölich Róbert főrabbi írása
Köves Slómó „Szakadástól az értékek házasságáig” – A magyar politika és zsidó stratégia 150 éve” címmel jelentetett meg egy dolgozatot a zsido.com felületén. Köves dolgozata történelmi, logikai és ténybeli tévedéseket tartalmaz, hiányos, és kissé elfogult.
 
A honvédelmi tárca vizsgálja a hadigondozotti panaszokat
Heisler András Mazsihisz-elnök megkeresésére a Honvédelmi Minisztériumhoz került a hadigondozotti járadékkal kapcsolatos panaszok kivizsgálása.  
 
Hatalmas zsidó esküvő Mádon
Egy zsidó történet, amely még a Holokauszt előtt kezdődött Magyarországon és most, két egymástól távol felnőtt ember találkozásával, visszatért Magyarországra Bedő Viktória és Jonah Fisher mádi esküvőjén.
 
Nem térhet be zsidónak az arab énekesnő Izraelben, mivel énekesnő
Nők nem énekelhetnek nyilvánosan a zsidó vallásjog ultraortodox értelmezése szerint, úgyhogy hiába szeretett bele egy zsidó fiúba, aztán a judaizmusba a népszerű arab énekesnő, nem fogadták el a betérését.
 
A Shoah Cellar bezárása: Köszönjük mindenkinek!
A hamisító múzeum bezáratása olyan együttműködés mintája lehet, amelyre szükségünk lehet a jövőben is. Megerősítjük Heisler András facebook oldalán a bezárást követően, szeptember elsején megjelent sorait: „ A civilek tiltakozási akciója katalizálta az eseményeket. Láthatóan szükségünk volt az erős társadalmi háttérre. Köszönet nekik!”
 
Őszi nagyünnepek 2018 / 5779
Nemsokára új zsinagógai év köszönt ránk, ezért számvetést kell készítenünk mindarról, amit magunk mögött hagyunk. Napokon belül megkezdődik az őszi ünnepek sorozata. Várjuk Önöket zsinagógáinkban! Reméljük, hogy mindannyian otthonra, közösségre lelnek majd nálunk.
 
Hivatalos köszönet a „Shoah Cellar” bezártatásáért
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke és Yossi Amrani, Izrael állam budapesti nagykövete közösen kereste fel Erzsébetváros polgármesterét, Vattamány Zsoltot, hogy személyesen köszönjék meg a „Shoah Cellar” bezáratását.
 
Pályázati felhívás a Kozma utcai zsidó temető részleges útfelújítására
A Budapesti Zsidó Hitközség ezúton pályázatot ír ki a Kozma utcai zsidó temető részleges útfelújítására!
 
Hitler és Goebbels-játékfigurákat árulnak Nagy Britanniában
A Jewish Chronicle nevű zsidó újság beszámolója szerint Walesben vette észre először egy vevő, hogy egy játéküzletben Goebbels és Hitler játékfiguráját kínálják a népirtó-babákkal játszadozni kívánók számára és miután tiltakozott az eladónál, eltették a bábukat, amelyeket az Amazonon is meg lehet rendelni.
 
[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1194]