Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1104]

Radnóti Zoltán: a rabbi legyen közösségszervező, tanító és publicista
A rabbijainkat bemutató sorozatunkban ezúttal Radnóti Zoltán főrabbit, a MAZSIHISZ rabbitestületének elnökét, az újbudai Bét Sálom Zsinagóga népszerű, ismert rabbiját kérdeztük életéről, pályájáról, és a zsidóságról.
 
Jótékonysági koncertet ad a Klezmerész együttes a WIZO támogatására
Mindenkit nagy szeretettel hívnak és várnak a szervezők, 2017. november 18. szombat este 7 órára a Klezmerész zenekar jótékonysági koncertjére a Goldmark terembe. (Pontos cím: Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.). A koncert bevételből a Wizo Hungary anyagilag, fizikailag és mentálisan hátrányos helyzetű rászorultakat támogatnak.
 
A jó cselekedet a zsidó hit alaptétele – Jó Szombatot, Shabat Shalom!
Minden kedves olvasónknak: Jó szombatot, Shabbat Shalom! A péntek esti gyertyagyújtás időpontja Budapesten: 15:56 óra, az ünnep kimenetele: 17:01 óra. A Tórából ezen a héten a „Chájé Szárá” (Mózes 1. 23–25:18.) hetiszakaszt olvassuk fel zsinagógáinkban.
 
Új műsorokkal jelentkezik a Heti Tv
Rangos Katalin a Heti Tv-ben két új műsorral jelentkezik, az országossá váló csatornán folytatódik a rádióban már kedveltté vált sorozat, ami kicsit új címmel jelentkezik, ez a Heti Libazsír, a mit Szegvári Katalinnal vezet majd. Mellette lesz egy önálló műsora is a Heti Jégbüfé. Ezekről beszélt a nagyszerű újságíró Breuer Péter és Kovács András, az Origo főmunkatársa előtt.
 
79 éve: A Kristályéjszakán kezdődött a zsidók nyílt üldözése Németországban
Hetvenkilenc éve, 1938. november 9-én kezdődött meg Németországban a zsidók nyílt üldözése, a nemzetiszocialista vezénylettel szervezett pogrom a Kristályéjszaka elnevezést a betört kirakatokból szertehulló üvegszilánkokról kapta.
 
Vasárnapi családi napok a Zsidó Múzeum és Levéltár új közösségi terében
Novembertől havonta egy közös családi napra várjuk a kicsiket és nagyokat a MAZSIHISZ-Zsidó Múzeum és Levéltár új közösségi terébe, a Síp12 Galériába! (Pontos cím: Budapest VII. ker., Síp utca 12.)
 
„A szétszórattatás leánya hórát jár” – Szenes Hannára emlékeznek a Frankelben
„A szétszórattatás leánya hórát jár” címmel rendeznek zenés irodalmi műsort november 12-én, vasárnap délután 17:00 órakor a Frankel Leó úti Zsinagóga Micve Klubjában.
 
Nők zaklatása miatt visszavonulni kényszerült egy izraeli médiamogul
Visszavonulni kényszerült Alex Giládi, az izraeli média egyik legnagyobb hatalmú ura, miután számos nő vádolta meg szexuális zaklatással, sőt erőszakkal – jelentette az izraeli sajtó.
 
Natalie Portmané a 2018-as zsidó Nobel-díj
Natalie Portman színésznő kapja a Genezis-díjat 2018-ban, amelyet “zsidó Nobel-díjnak” is neveznek.
 
Nyilvánossá teszik az értékes könyveket és kéziratokat tartalmazó Guenzburg-gyűjteményt
Az izraeli és az orosz állami könyvtárak megállapodtak kedden, hogy Izrael az interneten nyilvánossá teszi a sok ezer régi héber könyvet és dokumentumot tartalmazó Guenzburg-gyűjteményt – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap.
 
[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1104]