Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [1213]

Álljunk ki az értékeink és az emberi jogok mellett
A második világháborúban Raoul Wallenbergen kívül volt egy másik diplomata – szintén svéd és ugyancsak Raoul nevű –, akinek sokat köszönhet a világ: míg Wallenberg Budapesten zsidókat mentett, Raoul Nordling a francia fővárost védte meg a náciktól. Erről szól a Rózsavölgyi Szalon legújabb előadása, amelynek főszereplői Alföldi Róbert és Sztarenki Pál.
 
Megváltozhat a világ Pittsburgh után: Netanjahu bizalmasa fellép a reformzsidók egyenjogúságáért
Az amerikai történelem legszörnyűbb antiszemita merényletének nem-ortodox zsidók voltak az áldozatai és ez a mészárlás mindent megváltoztathat a zsidó világban.
 
Kire szavaz a Jóisten? Beszélgetés vallás és politika kapcsolatáról
Ismerik? Egy főrabbi, egy püspök és egy krisnás vezető politikáról beszélget a jezsuita tartományfőnökség kommunikációs vezetőjével. Nem, ez nem vicc, hanem a Mazsihisz beszélgetéssorozatának következő állomása, 2018. november 8. (csütörtökön) délután 5 órától a Sip utcai székházunk dísztermében (Budapest VII. ker., Síp utca 12. II. emelet.)
 
Nagy sikerrel zajlott le az idei Kolozsvári Zsidó Napok
Ha október, akkor Kolozsvári Zsidó Napok! – nagy örömünkre ez a mondás is megszületett Erdély kincses fővárosában. A Határtalan Kultúra program és a Mazsihisz berkeiből négy évvel ezelőtt elindult rendezvénysorozat mára igazi kulturális márkává vált.
 
Négyezer év két órában – Beyn Hayamin koncert az Erkel Színházban
November 7-én az Erkel Színházban mutatja be első lemezét a Beyn Hayamim zenekar, amelynek dalai azért különlegesek, mert az ősi, a tradicionális, a bibliai jelenetek összekeverednek bennük a szimfonikus-rockkal és akár az operával.  
 
Brazília új elnöke Jeruzsálembe költöztetné izraeli nagykövetségüket
Brazília megválasztott elnöke bejelentette helyi idő szerint csütörtökön, hogy hivatalba lépése után átköltözteti országa izraeli nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe. Az izraeli kormányfő történelminek nevezte a döntést.
 
Nyomozás indult a brit Munkáspárton belüli antiszemita megnyilvánulások ügyében
Bűnügyi eljárást indított a Scotland Yard az ellenzéki brit Munkáspárton belüli antiszemita bűncselekmények gyanújának kivizsgálására.  
 
Kik voltak a meggyilkoltak? Amerika utolsó stetlje
Pittsburghben mindent együtt csinál az egymás mellett élő ortodox, reform és konzervatív közösség úgy, ahogy sehol máshol Amerikában.
 
Kácsor Zsolt: Doktor Moll elsiratja az áldozatokat
Ezen a héten Doktor Moll nem tudott szabadulni  Pittsburgh nevétől, és gyászát az sem enyhítette, hogy ebben a meg nem szabadulásban sok-sok millió emberrel osztozik szerte a világon, ezért azt szerette volna, ha ott talál szomjára enyhülést, amely mindennek forrása...
 
Ábrahám öregkori szerelme – Jó Szombatot
Minden kedves olvasónknak: Jó Szombatot, Sábát Sálom! A péntek esti gyertyagyújtás időpontja Budapesten 16:07 óra, a Szombat királynője 17:12 órakor távozik körünkből, onnantól visszavárjuk Önöket honlapunkra. Addig találkozzunk személyesen, zsinagógáinkban. A Tórából ezen a héten a „Hájé Szárá” (Mózes 1. 23-25:18.) hetiszakaszt olvassuk fel.
 
[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [1213]