Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [1137]

Izrael segít: megmentették Haifán a hat éves kislány lábát
Egy hat éves angol kislányt operáltak meg Haifán, nem kell a lábát amputálni a beavatkozás miatt.
 
Heti zsidó történelem: A magyar királyok javában szeretik a zsidókat, picit
A kalapos király a vallásszabadság híve volt a 18. század végén, az ő művét utóda, II. Lipót erősítette meg. A kérdésre, hogy akkor most ez jó volt-e a zsidóknak, igennel kell felelnünk.
 
Meghívó a Magyar Hebraisztikai Társaság konferenciájára
Magyar Hebraisztikai Konferencia Schweitzer-lectures 2018 sok szeretettel vár minden érdeklődőt a 2008. február 8. (csütörtökön) 9.00 órától az ELTE BTK Budapest VIII. ker., Múzeum körút 4/F, Kerényi termében (a magasföldszinten) megrendezésre kerülő konferenciájára. A konferencia részletes programja ide kattintva tölthető le PDF formában.
 
A valóság sokdimenziós gazdagsága – beszélgetés a magyar zsidó konyha történetéről
Körner Andrással: A magyar zsidó konyha – kultúrtörténet 77 autentikus recepttel című könyve apropóján, Várhegyi Andrea beszélget, 2018. február 13. (kedden) 17:00 órától az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárban (Budapest VII. ker., Csányi u. 5.). Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.  
 
Sajtóközlemény – Megvalósult a BZSH Révay utcai kollégiumának korszerűsítése
Megvalósult a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Scheiber Sándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium (Révay utca) épületének korszerűsítése.
 
Legyen az Ön gyermeke is Scheiberes
A Budapesti Zsidó Hitközség fenntartásában működő 13 évfolyamos iskola – a Zsidó Gimnázium várja a 2018/2019-es tanévre jelentkező felsősöket.
 
Lengyelek és haláltáborok: nem csitul a diplomáciai botrány
Lengyelország elnöke a nemzetközi tiltakozás ellenére tegnap aláírta azt a 2016 óta tervezett törvénymódosítást, amely büntetné a „lengyel haláltáborok” kifejezést. Az új szabályozást több ország, így az Egyesült Államok, Izrael és Ukrajna is bírálta, mondván, hogy a kérdést oktatással kell kezelni, nem kriminalizálással. Összefoglaltuk a témát.
 
Gal Gadot feltűnik végre a Simpson-családban
A szuperhősnő Amerika leghosszabb ideje futó rajzfilm-szériájának egyik epizódjában szerepel majd. A jó hírt tőle magától tudjuk.  
 
A zsidó ember, aki naggyá tette a német focit
Kurt Landauer, a Bayern München egykori elnöke megjárta Dachaut, aztán újra segített a német focinak feltámadni. Évtizedeken át elfelejtették, ma a Bayern ultrái viselik pólójukon a képét. A fociban Münchenben jóformán megszűnt az antiszemitizmus az ő emlékének köszönhetően, elsősorban.
 
A német kormány kárpótlásban részesíti az algériai zsidókat
A német kormány kárpótlásban részesíti a nácik uralma idején üldözött algériai zsidókat is – jelentette az izraeli média hétfőn.
 
[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [1137]