Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1164]

Örök szerelem: egy napon halt meg a világhírű zsidó divattervezőnő és a férje
Pesten született 97 évvel ezelőtt Pető Jutkaként és most szombaton halt meg festő férjével együtt a világhírű divattervező, Judith Leiber. Előző este úgy köszöntek el egymástól, hogy „kedvesem, ideje indulni mindkettőnknek.”
 
Izrael és Magyarország: emlékezés, faültetés és a jövő szövetsége
Együtt gyarapítja a főváros zöldterületét és együtt tesz hitet két egymást tisztelő nép jövője mellett számos köztiszteletben álló művész, médiaszereplő, különböző pártállású politikus és zsidó vezető 2018. május 6-án, vasárnap 15:00 órakor a Szent István Parkban.
 
Számviteli munkatársat keres a Budapesti Zsidó Hitközség Pénzügyi Osztálya
Teljes körű főkönyvi könyvelés // Negyedéves zárásokban való részvétel, egyeztetések // Analitikus nyilvántartások készítése, egyeztetése // Kontrolling feladatokban való közreműködés // Pályázati elszámolásokban való részvétel // Kimenő számlák készítése.  
 
A felnövekedés öröme: Lág Bá Omer örömünnepére
Az út, amely a pusztán át vezet, a szabadságtól a felelősségig tart és a kétharmadánál ott van a boldogság, Isten közellétének boldogsága.
 
Egyéni döntések, közös értékek
A magyar zsidó közösség bizalmának évezredes hitünk, és a tőlünk telhető legjobb szakmai tudásunk szerint igyekszünk megfelelni. Kérjük, segítsék munkánkat idén is az adójuk egyházaknak felajánlható 1%-ával.
 
Nem szabad feladni vagy csüggedni – Jó Szombatot, Shabat Shalom!
Minden kedves olvasónknak: Jó szombatot, Shabbat Shalom! A péntek esti gyertyagyújtás időpontja Budapesten: 19:31 óra, az ünnep kimenetele: 20:42 óra. A Tórából ezen a héten a „Ácharé mot-Ködosim” (Mózes 3. 16-20.) páros hetiszakaszt olvassuk fel zsinagógáinkban.
 
Irtózatos tragédia: tíz fiatal fulladt meg az izraeli áradásokban
Egész csütörtök délután együtt kereste a rendőrség és a hadsereg helikopterei az áradásban eltűnt középiskolásokat a Negev-sivatagban, tizenötöt sikerült élve kimenteni közülük, tízen viszont meghaltak. Nem tudni, miért indultak el vezetőik velük erre a kirándulásra.
 
Áldott az igaz bíró: fiatal izraeli életek búcsúztatása
Minden haláleset azt kívánja tőlünk, hogy elmondjuk: áldott az Igaz Bíró. Különösen nehéz elfogadnunk az Ő döntését, amikor fiatal életek érnek véget, amelyek – nekünk úgy tűnik- nem váltották be lehetőségeiket.  
 
Izrael 70: ki Gal Fridman, Izrael egyetlen olimpiai aranyérmes
Egy tengerparti kibuc lakója, „a Tenger Mezőié”, édesapja tanította szörfözni hét évesen és bronzérme és aranyérme után egyaránt elbukta még azt is, hogy kijusson az olimpiára. Elbukik és felkel és mindig a csúcsra, mert még a neve is Gal, vagyis hullám, mint az élete, mint mindegyikünk élete.  
 
Darvas István főrabbi Natalie Portmanről: „Mikor keletkezett a vita”?
Natalie Portman nem veszi át a Genesis-díjat, és erről természetesen sok embernek van véleménye, ami egészen addig nem jelent problémát, amíg nem a gondolatolvasás szándékával és vakhitével van átitatva.
 
[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1164]