Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1194]

Női terrorista sejtet leplezett le az izraeli titkosszolgálat
Jelentős részben nőkből toborzott, pénzmosást, toborzást szervező, a hebroni helyi hatalmat átvenni készülő terrorista sejtet talált meg az izraeli belbiztonsági szolgálat, a vádemelési eljárások megindultak.  
 
Az amerikai zsidók közel fele nem azonosul a „szervezett” vallásossággal
A zsidók az egyetlen amerikai vallási csoport, amelynek nagyon sok elkötelezett és szintén nagyon sok alig-alig gyakorló tagja van.  
 
Távozott a brit Munkáspárt egyik legtekintélyesebb veteránja a párton belüli antiszemitizmus miatt
Kilépett csütörtökön a Munkáspárt alsóházi frakciójából a legnagyobb brit ellenzéki erő egyik legtekintélyesebb veteránja, Frank Field, a párton belüli antiszemitizmussal indokolva döntését.
 
Hét izraeli alkotást vetítenek a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon
Hét izraeli alkotásból álló válogatást vetítenek csütörtök este a fővárosi Puskin moziban megrendezett 14. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon – közölte Izrael Állam Nagykövetsége az MTI-vel.
 
Ingyenes sétával csatlakozik a zsidó kultúra európai napjához a NÖRI
A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Salgótarjáni utcai zsidó temetőben megtartott ingyenes sétával csatlakozik a zsidó kultúra európai napjához vasárnap.
 
77 éve történt a kamenyec-podolszkiji mészárlás
Hetvenhét éve, 1941. augusztus 27-28-án történt a holokauszt első tömegmészárlása: a Szovjetunió német megszállás alatt lévő nyugati részén, a ma Ukrajnához tartozó Kamjanec-Pogyilszkij – akkori hivatalos nevén Kamenyec-Podolszkij – közelében mintegy 23 600, nagyobbrészt Magyarországról kitoloncolt zsidót gyilkoltak meg a német SS-csapatok.
 
Vallási tolerancia a labda körül – focitornát szervez a Mazsihisz
Vallásközi, barátságos focibajnokságot és családi napot szervez a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), 2018. szeptember 2. vasárnap, délelőtt 9 órától a Merkapt sportpályán (Budapest X. ker., Maglódi út 12/ a.) Az esemény célja az összetartozás megtapasztalása, erősítése, a közösség és végső soron az országépítés.
 
Gyászmegemlékezés a Kozma utcai zsidó temetőben
Mint minden évben, idén is gyászmegemlékezést tartunk elhurcolt és soha vissza nem tért mártírjaink emlékének tiszteletére, amelyre Hittestvéreinket tisztelettel meghívjuk.
 
Megjelent a Dohány utcai zsinagóga alkalmazása iPhone-ra és iPadra is!
Halad a korral a Dohány utcai zsinagóga körzete, amely elindította mobiltelefonos alkalmazását, amelyet egyelőre iOs, és iPad rendszerre optimalizáltak, ám a jövőben Androidra is optimalizálnak.
 
Három különleges énekesnő, három különleges hang
Az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon három énekesnő – Bíró Eszter, Bodrogi Éva és Falusi Mariann triója – ad rendkívülinek ígérkező koncertet. Az előadásról – amely a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában lesz augusztus 28-án, este 7 órától – Bíró Esztert kérdeztük. 
 
[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1194]