Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Meghívó az Élet Menete kiállítás megnyitójára
Az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) holokauszt emléknapja alkalmából 2018. január 25. (csütörtökön) 11:00 órakor kiállításmegnyitóra kerül sor az Élet Menete Alapítvány szervezésében a Dohány utcai zsinagóga sírkertjében. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Az eseményen felszólal dr. Frölich Róbert országos főrabbi, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija, és dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.

Hegedűn közreműködik Mága Zoltán hegedűművész.

A rendezvény díszvendége Aharon Tamir, a nemzetközi Élet Menete főigazgatója.

Részvételi szándékát kérjük, hogy az rsvp@eletmenete.hu e-mail címen jelezzék.
 

Az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) Közgyűlése 2005-ben január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította. 1945-ben ezen a napon szabadult fel Auschwitz-Birkenau, a legnagyobb és leghírhedtebb náci haláltábor.

Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozta, hogy a tagállamok kötelessége megemlékezni a közel hatmillió, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatról, és oktatási programokat indítani annak elősegítésére, hogy az ehhez hasonló népirtás többé ne ismétlődhessék meg. A határozat emellett elutasította a holokauszttagadást, és általánosságban is elítélte a vallási vagy etnikai diszkriminációt és erőszakot.