A Sabbathsong Klezmer Band útja Izraelben

2024. Április 05. / 12:41


A Sabbathsong Klezmer Band útja Izraelben

– Jiddis és ladino dalokat, magyar nótát, klezmer feldolgozásokat és héber dalokat, imákat is előadott a Sabbathsong Klezmer Band az elmúlt heti koncertjein Izraelben – írja az Izraelinfo.com portál. A jegyek hamar elfogytak, a programjaik telt házasak voltak.

– Sok „véletlen” közrejátszott a látogatásunkban, de főképpen vigaszt akartunk nyújtani az Izraelben élőknek az október 7-i Fekete Szombat után. Ajándékkoncerteket adtunk, a kiadásaink meghaladták a bevételt. De ami a jegyeladásokból összejött, azt a Szdot Jam kibucnak adományoztuk – nyilatkozta Masa Tamás. A zenekar vezetőjét a turnéról Vadász Éva, az Új Kelet főszerkesztője kérdezte.

A turné lebonyolításáról a zenekarvezető azt mondta: „rengetegen segítettek önzetlenül". Magyarország Tel Aviv-i Nagykövetsége részéről különleges segítséget kaptak: Simó Lili kulturális attasé fuvarozozta a tagokat kisbusszal.

A beszélgetésből kiderül, hogy mindenütt nagy-nagy szeretettel fogadták a zenekart.  A jegyek hamar elfogytak, a programjaik telt házasak voltak. „A Ramat Gan-i színházban kiadósabb volt a koncert, ott kétszer 50 percet játszottunk. Másnap Szdot Jam kibucban pedig csak egy órát terveztünk, de ott is alig akartak bennünket elengedni. Volt kívánság ráadás, természetesen ott is eljátszottuk a kért dalokat" – nyilatkozta a zenész.

A teljes beszélgetést ITT olvashatják.
Illusztráció: 
Sabbathsong Klezmer Band/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Ma este beköszönt az idei pészah utolsó két napja
Megemlékezések
Launch of the Year of Remembrance
2024. Április 05. / 10:29

Launch of the Year of Remembrance